dinsdag 6 mei 2014

Dream it, wish it, do it

 We hebben allemaal wel die ene, zo lijkt onmogelijke, droom. Over verre reizen, bijzondere plaatsen, rijkdom, succes, carrière... Uren kunnen we erover voldromen. Fantaserend over wat we allemaal wel niet zouden kunnen bereiken. Maar gues what, we kunnen alles bereiken. Oké, natuurlijk niet álles, maar sowieso meer dan je denkt! Ben je klaar om je droom in vervulling te laten gaan?


Dus je hebt een droom? Helemaal geweldig natuurlijk! Je hebt iets wat je motiveert in het leven, iets wat je dolgraag zou bereiken. Laat de moed niet in je  schoenen zakken, er is meer mogelijk dan jij denkt! Niemand wordt geboren als "ster" als "beroemd persoon".  Je moet ergens beginnen! Het goede nieuws is dat jij het lot in jouw handen hebt, jij bepaalt hoe je jouw leven in wil richten. Als je dit beseft, ben je al een stap dichter bij het bereiken van jouw 'goal'.

Allereerst is het belangrijk jouw grote droom op te schrijven, dit klinkt misschien heel gek maar het is bewezen dat mensen die hun doel opschreven, 42% eerder en vaker hun goal bereikten! Ook het vertellen aan vrienden en familie kan helpen je droom te realiseren. Het gaat hierbij niet om de omvang van jouw 'droom'. Of je nu graag 10kg wilt afvallen of een rondreis door Australië wil maken, iedereen moet ergens beginnen. Maak een moodboard. Hierop plak, schrijf en knutsel je alles wat met je droom te maken heeft. Jouw dromen, daar gaat het om. Plaatjes, teksten, quotes, alles mag!


De volgende stap is het maken van een plan. Als je een wereldreis wil maken is natuurlijk handig als je dat kan betalen, dus ga op zoek naar een baantje. Maak een potje of spaarrekening waar je iedere maand wat geld apart legt. Het lijkt misschien weinig maar alles bij elkaar kan over een tijdje genoeg zijn voor een vliegticket! Of misschien wil je wel een eigen webshop beginnen, ook super gaaf! Wie weet wil een van je vriendinnen wel helpen, samen kun je nog verder komen. Als je eenmaal een plan hebt weet je hoe je het kan aanpakken en kun je beginnen met de reis naar jouw droom.


Waar je sowieso mee te maken gaat krijgen, zijn tegenslagen. Er zullen altijd obstakels zijn die je moet overwinnen. Beginnen aan je droom realiseren is een ding, het daadwerkelijk doorzetten is iets anders. Dit is waar het voor de meeste mensen vaak ophoudt. Maar de truc is om je hoofd omhoog te houden, positief blijven! Jij kan dit, geloof in jezelf! Bedenk hoe trots je zal zijn als je uiteindelijk dat hebt wat je zo graag wilde en waar je zo hard voor hebt gewerkt. Doelen bereiken draait om doorzetten, alleen zo kom je er!

Zit je dit nu te lezen en te fantaseren over jouw droom? Dat was precies mijn bedoeling! Stop met wat je aan het doen bent en begin, nu meteen? Ja nu meteen. Want als je vandaag begint, ben je een dag eerder bij je droom dan dat je morgen begint. Jij kan dit! Dream it, wish it and do it

Bron beeld: www.pinterest.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten