maandag 12 maart 2012

picture perfect

Niks is zo erg als foto's waar je vreselijk op staat. En dan helemáál als die foto's ook nog minstens 2 jaar in een fotolijstje op de kast staan. Helaas wordt er tegewoordig bij elk feestje of gelegheid wel een camera tevoorschijn gehaald. Wil je dus graag goed op de foto staan? Lees gauw verder!


1. Allereerst: oefenen, oefenen, oefenen! Ga gewoon een middag foto's maken (het liefst buiten, dan heb je mooier licht) en probeer alle fotogezichten uit die je maar kan bedenken. Of doe inspiratie op van tijdschriften met celebs, die weten precies hoe ze op de foto moeten staan. Vind uit wat je beste kant is en draai die naar de camera als de foto gemaakt wordt.


2. Geen neplach! Lach ook met je ogen, anders ziet het er erg onnatuurlijk uit. Het beste kun je van de camera wegkijken en als de foto gemaakt wordt er nét iets overheen.3. Zit of sta recht. Beweeg je hoofd iets naar voren, en je kin iets omhoog zodat je geen onderkin krijgt.4. Vermijd kleding met kleine figuurtjes, hiervan gaat je camera raar doen. Ook te donkere foundation en andere donkere make-up is een don't. Het beste kun je voor een naturel look gaan, die doet het altijd het beste op foto's.5. Zoals ik al in punt 1 zei: goede belichting is erg belangrijk! Iedereen ziet er nou eenmaal slechter uit onder in tl-lamp dan in het zonnetje. Komt het nou echt met bakken uit de hemel zetten, zorg dan voor nét genoeg licht om niet de flitser te hoeven gebruiken.


6. Als de foto gemaakt wordt, is het belangrijk aan iets leuks te denken. Hierdoor stralen niet alleen je ogen, maar jij helemaal!


Smile!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten