zaterdag 11 augustus 2012

How to find...your Style

Stijl, wat is dat nou eigenlijk? En wat is dan jouw 'Stijl'? Stijl is eigenlijk gewoon wat jij leuk/mooi/interessant vindt. Niet meer en niet minder. Als je eenmaal weet wat jou looks zijn zul je minder snel miskopen doen, omdat je dan simpelweg wéét of iets bij je past of niet. Maar hoe vind je die stijl dan?
Voor je weet wat jouw stijl dan is, zul je eerst moeten weten waar je uit kan kiezen. Dit kun je doen door inspiratie op te doen. Bekijk blogs op internet voor mooie plaatjes en bekijk de lookbooks van kledingwinkels. Verzamel alles wat je mooi en leuk vindt en in een mapje op je computer of in een schriftje, dit wordt je zogenaamde stijlschrift.
Al de foto's en plaatjes van kledingstukken/make-up/schoenen/kleuren, wat dan ook, weerspiegelen wie jij bent en wat jij mooi vindt: jouw stijl! Ga door met verzamelen en maak je vooral niet druk om de "mode" die verandert nog bijna sneller als dat jij met je ogen kan knipperen. Je hoeft echt niet iets te dragen alleen maar omdat dat dat nu in de mode is, ook al vind je het helemaal niet mooi. Bovendien draait "stijl" niet om klakkeloos kleding uit de blaadjes over te nemen, maar om iets eigen te maken en zeker te zijn in de outfit die jij draagt.


Houdt je stijlschrift in je acherhoofd als je gaat shoppen. Denk bij elk aankopen: past dit bij mij en mijn stijl? Zo ja, kopen. Zo niet, bedenk dat het misschien moeilijker combineren is maar wel een leuke nieuwe uitdaging kan zijn.


Ten slotte moet je je niets aantrekken van wat andere mensen van je denken of zeggen. Als andere jouw kledingkeuze niet kunnen waarderen is dat heel jammer, waarschijnlijk zijn ze gewoon jaloers omdat jij wél een eigen stijl hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten