maandag 25 juni 2012

Op reis!

De zomervakantie is bijna begonnen, en wie weet heb je wel een fantastisch reisje in het vooruitzicht staan! Of dat nou een stedentrip Parijs, een kampeervakantie in Drenthe of een strandvakantie in Australië is, een goede voorbereiding zorgt voor een zorgenloze vakantie!
1. Verzamel voldoende informatie over je vakantiebestemming. Waar zijn de leuke winkeltjes/restaurantjes? Wat voor weer wordt het? Wat voor gewoontes kennen ze daar? Welke taal spreken ze er?

2. Maak een meeneemlijstje op je computer. Dit kunnen alleen je spullen zijn, dingen die je snel vergeet of je kleren maar ook alles. Een handige site waar je zo'n lijstje kan maken is deze: http://www.ikneemmee.nl/

                                         

3. Voor de cultuurmensen onder ons, het kan erg leuk (en handig!) zijn om wat van de taal te leren. Koop een klein taalgidsje die je makkelijk kan meenemen in je tas of download een taalapp op je smartphone.

4. Pak slim in! Dat betekent: rol kleren op om ruimte te besparen en ze kreukvrij te houden. Wat ook handig is: pak je koffer in met dingen die volgens jou HOOGNODIG zijn en houdt op je vakantie bij welke spullen/kleren je nu écht hebt gebruikt en welke het daglicht niet eens gezien hebben, scheelt weer ruimte voor de volgende keer!

5. Vakantie is de tijd om nieuwe dingen uit te proberen en uitdagingen aan te gaan! Zwemmen met dolfijnen? Een banana ride? Een onbekend gerecht proberen? Nu heb je de kans!

6. Let op (zeker op warme bestemmingen met veel zon), dat je niet meteen vol in de zon gaat liggen bakken. Je wilt natuurlijk niet gelijk op de eerste paar dagen verbranden! Is het al te laat en heb je al het uiterlijk van een kreeft? Smeer je dan in met yoghurt of leg er komkommer op om de ergste pijn te verzachten.


7. Leuk om terug te lezen als je weer eenmaal in het regenachtige nederland bent: een vakantiedagboek! Met al je leukste herinneringen, foto's en beschrijvingen bij elkaar


Een hele fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten