vrijdag 15 juni 2012

Tips voor een gezonde huid

Een prachtige, egale, zongebruinde, stralende huid. Wie wil dat nou niet? Helaas is het makkelijker gezegt dan gedaan! Zeker met al die invloeden van buitenaf kan je huid soms tegenovergesteld reageren. Hier een paar tips:

1. Een goed ochtend-, avond- en maandritueel helpt je huid te ondersteunen. Dat betekent 's ochtends en 's avonds goed reinigen, gebruik vochtinbrengede créme met zonnefilter voor overdag en nachtcréme voor 's nachts. Eén keer per maand scrubben om je huid te ontdoen van alle dode huidcellen en verzorgen met een heerlijk maskertje voor jouw huidtype.

2. Niet alleen oppervlakkige verzorging zorgt voor een mooie gezonde huid, ook je voeding, lichamelijke inspanning en zelfs je gedachten helpen mee. Dat betekent: gezond eten (van slecht eten wordt je huid ook slechter), lekker veel bewegen (ja, echt, dat helpt om je huid gezond te houden!) en positief blijven (een mooie huid heb je niet 1, 2, 3. Je moet volhouden.)

3. Verzorg je je huid goed maar heb je nog steeds last van bijvoorbeeld een rode of geïrriteerde huid? Dan ben je misschien allergisch voor bepaalde cosmeticaproducten. Wissel regelmatig af wat betreft producten om uit te vinden wat het beste voor je werkt. Of misschien komt het wel door stress? Je huid laat nu eenmaal zien hoe je je voelt.4. Het lijkt misschien verstoppertje spelen voor jezelf, maar een beetje make-up kan helpen om je huid net dat extra te geven. Gebruik niet te veel, dan wordt het opschilderen. Maar wat foundation of gekleurde dagcréme kan echt geen kwaad.


5. Vergelijk jezelf niet teveel met anderen, ook niet met modellen! Modellen zijn gewone mensen, die net zoals iedereen ook wel een last hebben van huidprobleempjes. Alleen zie je het niet bij hun omdat ze proffesioneel zijn opgemaakt. Bovendien zijn de foto's ook nog eens vaak bewerkt.
^
Ten slotte, focus je ook weer niet te veel op een mooie huid. Beauty isn't everything!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten