vrijdag 22 juni 2012

Overheerlijk recept: Spaanse Sangria

Ooit geproefd, Sangria? Zo niet, dan zou ik het zeker een keer maken! Sangria is een heerlijke fruitcocktail (met en zonder alcohol) met onder andere meloen, banaan, citroen, nectarine, druivensap enz. Het is lekker zomers en perfect voor een feestje! Ik heb twee recepten gezocht, één met en één zonder alcohol. Veel plezier!
Alcoholvrije Sangria

Ingrediënten:
1 blikje ananasstukjes
½ meloen
2 nectarines
1 banaan
4 eetlepel citroensap
½ liter fruitdruifje
½ liter seven up

Bereiden:
Laat de ananas uitlekken. Maak de vruchten schoon. Schep met een aardappelboor bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen. Snij de nectarines in schijfjes en de banaan in plakjes. Besprenkel de vruchten met citroensap. Leg de vruchten in een glazen schaal. Schenk het druivensap erover en laat de vruchten 1 a 2 uur marineren in de koelkast.


Schenk de ijskoude seven-up bij de sangria en schep de bowl voorzichtig om. Serveer de sangria in bowlglazen. Geef er een lepeltje en een rietje bij.

(recept van http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=12355)


Gewone Sangria
75 g suiker

1 liter rode wijn Spaans, wijncategorie 7
60 ml sinaasappellikeur (slijter)
45 ml brandy Spaans, cognac of vieux
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel limoensap
1 citroen, schoongeboend en in plakken
1 limoen, schoongeboend en in plakken
1 sinaasappel, schoongeboend en in plakken
25 ijsklontjes.

Voorbereiden

In pannetje suiker met 125 ml water aan de kook brengen en laten afkoelen. Opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast koelen.

Bereiden
In grote (bowl)schaal opgeloste suiker, wijn, likeur, brandy en citroen- en limoensap door elkaar roeren. Plakken citroen, limoen en sinaasappel en ijsblokjes toevoegen. Sangria in bowlglazen of kleine limonadeglazen serveren.

(recept van www.ah.nl/recepten)

Serveer in mooie glazen met feestelijke rietjes en geniet ervan!

1 opmerking: