vrijdag 15 juni 2012

How to: zelf macramé armband maken!

Behalve de gevlochten armbanden die ik vaak maak (zie bericht: how to zelf armband maken), vind ik het ook erg leuk om macramé armbanden te maken. Het is zo makkelijk, je hebt maar weinig nodig, en al heel snel mooi resultaat. Bovendien is het lekker budgetproof en stoer.

Wat heb je nodig? Allereerst gekleurd touw, stevig maar wel dun anders passen je kralen er niet door, ongeveer 3 meter. Kralen voor tussendoor en eventueel een bedel voor aan het einde. Wat betreft het slotje kun je ook met touw knopen, maar een slotje zoals je hierboven op de foto ziet is ook handig.

Hoe moet het? Ik zal het hier zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen, snap je het nog niet helemaal kijk dan dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Ii4ny4ASH2w

Je begint met een lange draad van ongeveer een halve meter, hier ga je omheen knopen. De overige 2,5 meter draad leg je er onder door, zodat je verticaal draad 1 hebt, horizontaal de lange draad. Pak het rechteruiteinde van de lange draad en maak een lus naar links, over de korte draad. Nu pak je de linkeruiteinde van de lange draad, die leg je onder de korte draad en door de lus aan de rechterkant van de
korte draad. Snap je het nog? ;) Trek nu allebei de draden aan. Als het goed is vormt zich nu een knoopje om de korte draad. Vervolgens maak je een lus van het linkeruiteinde naar rechts over de korte draad en herhaal je het ritueel.
Zo ga je door tot je een paar knoopjes hebt. Nu kun je kralen gaan gebruiken. Rijg een kraal aan de korte draad en knoop er omheen, zoals je op de bovenste foto ziet, of rijg een kraal aan de lange draad zoals je op de foto hierboven ziet.
Ga door tot je armband lang genoeg is en maak dan een knoopje.


Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten