vrijdag 16 augustus 2013

Back to school tips

Na een heerlijke zomervakantie is het dan bijna weer zover: school. Waar we de afgelopen weken de hele dag op het strand lagen, winkelde, luierde of werkten, moeten we dadelijk weer hele dagen in de schoolbanken doorbrengen. Oef! Nu heb ik een paar tips voor je zodat je zo relaxt mogelijk aan het nieuwe schooljaar kan beginnen, dus lees snel verder!

De afgelopen weken lag je waarschijnlijk niet op tijd in bed, sterker nog, je lag misschien wel vaker nĂ¡ twaalf uur in bed dan daarvoor. En ook vroeg opstaan stond niet op ons lijstje (tenzij je hebt gewerkt natuurlijk). Nu zullen we dat ritme een beetje moeten gaan aanpassen. Want als je om zeven uur moet opstaan en pas om twee uur 's nachts gaat slapen, wordt dat moeilijk. Nu kun je pas de eerste schooldag aan je nieuwe ritme beginnen, maar als je je lichaam een schok wil besparen kun je beter al iets eerder daarmee starten. Probeer deze laatste dagen om steeds een half uurtje eerder naar bed te gaan totdat je op een voor jou normale tijd gaat slapen.  Ook is het slim om je wekker te zetten zodat je wat eerder opstaat. Kun je je tijd in de laatste vakantiedagen ook nog optimaal benutten!
Een vraagje, hoe ziet je kamer er op dit moment uit? Als je nu "opgeruimd" antwoordt, heb ik veel respect voor je. Maar bij de meeste mensen ziet het er waarschijnlijk iets anders uit. Las een dagje in om te opruimen en stoffen en reserveer vast wat ruimte voor je schoolboeken. Des te opgeruimder je kamer is, des te beter kun jij georganiseerd aan je nieuwe schooljaar beginnen!
Hoe lang je het ook uitstelt, er komt een moment dat je toch echt naar de action of boekhandel moet om nieuwe schriften en andere schoolspullen te halen. Wacht daar niet te lang mee, dan zijn de leuke spullen al weg. Als je budget wat groter is kun je rekbare boekenkaften halen. Dat is een stoffen kaftpapier die je heel snel en makkelijk om je boek kan doen. Scheelt weer tijd met kaften! Wat je ongeveer moet hebben: schriften, pennen, potloden, geo-driehoek, rekenmachine, markeerstiften, agenda, mappen, snelhechters, kladblokken, liniaal, kleurpotloden, etui, gum, type-ex, etiketten en kaftpapier.

Aan het einde van de vakantie krijg je een brief dat je de schoolboeken voor het nieuwe jaar moet komen ophalen, of ze worden bij je thuisbezorgd. Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Zorg dat je ze zo snel mogelijk kaft, dan ben je er maar van af. Als je bijvoorbeeld 's ochtends kaft, heb je 's middags nog vrij om leuke (vakantie) dingen te doen!


Wie zegt dat voorbereidingen voor het schooljaar alleen maar saai vindt, heeft het mis! Want wat dacht je van shoppen? Een prima manier om je voor te bereiden op een nieuw jaar lijkt mij;). Ga voor een leuke back-to-school outfit, koop wat accessoires om je oude kleren op te fleuren of ga aan de slag met DIY projecten. Jij ziet er sowieso leuk uit op je eerste schooldag!

Als we het hebben over back-to-school outfit hebben we het over een back-to-school make-up look! Alle bekende beautybloggers maken tegenwoordig wel een back-to-school look. Heb je in de ochtend nog iets leuks te doen ook. En als je er goed uitziet, met make-up die jij mooi vindt en kleren die jij leuk vindt, straal je dat ook uit!


Verder wil ik je nog zeggen dat je je zeker niet te druk moet maken om die eerste schooldag! Iedereen vind het waarschijnlijk wel een beetje spannend. Als je naar de bovenbouw gaat en dus niet weet bij wie je in de klas zit, moet je maar denken dat dat voor iedereen geld. Dus tover een glimlach op je gezicht en gaan! Er zijn vast superveel aardige meiden en knappe jongens waar jij bevriend mee kan raken;).

Heel veel succes (en plezier;) op je eerste schooldag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten