donderdag 12 september 2013

Kinderarbeid moet stoppen!

Kinderarbeid is wat je noemt een "stille ramp". Iedereen weet ervan, maar niemand doet er iets aan. Het komt nooit op het nieuws, niemand praat erover en iedereen laat het maar voor wat het is. Maar dat is niet oké! Kinderarbeid is niet oké! Ik wil het vandaag in het speciaal hebben over kinderprostitutie. Jonge kinderen die misbruikt worden in bijvoorbeeld bordelen.
Een paar feiten op een rijtje:


- De meisjes worden ontvoerd door mannen/vrouwen zonder dat hun ouders daar iets van afweten, of ze worden verkocht door hun eigen ouders zelf! Wat ook vaak voorkomt is dat de meisjes worden meegenomen met het smoesje dat ze een baantje voor ze hebben. Vervolgens worden ze gedrogeerd, mishandeld en verkocht aan een bordeel.

- Als je denkt dat dit een probleem is van die ontwikkelingslanden heb je het mis! Behalve dat het ook in Nederland voorkomt (loverboys), helpt Nederland mee aan die verschrikkelijke seksindustrie. Duizenden mannen per jaar boeken een ticket en hotel in zo'n land, om daar seks te hebben met jonge kinderen. In Nederland zouden ze hier niet mee weg komen, maar omdat ze het in een corrupt land doen, worden ze daar niet vervolgd en in Nederland ook niet omdat niemand er iets van af weet.


- De meisjes in de bordelen hebben een vreselijk leven. Ze worden gedwongen seks te hebben met tientallen mannen per dag en krijgen daar amper geld voor. Geweld is heel normaal, zo kreeg een meisje ooit spijkers in haar hoofd geslagen toen ze niet luisterden. HIV en Aids lopen ze ook bijna allemaal op. Ontsnappen heeft geen zin, op straat worden ze herkend als kindhoer en teruggebracht naar het bordeel.

-Als de meisjes zwanger raken krijgen ze een abortus zonder verdoving. Zodra ze weer op hun benen kunnen staan komen er weer klanten.
- In bijvoorbeeld Cambodja geloven ze dat seks met een maagd je geneest van HIV/Aids, je gezond maakt en dat je langer leeft. Hierdoor zijn de kinderen soms nog maar 5/6 jaar. Om een meisje meerdere keren als maagd te kunnen verkopen wordt haar maagdenvlies keer op keer dichtgenaaid.

- In bepaalde dorpen worden meisjes opgeofferd. Ze worden dan dorpsbezit en iedereen mag met ze doen wat ze willen. Ze moet de eerste nacht na haar ceremonie seks hebben met het dorpshoofd, en daarna met wie maar wil. Ook moet ze dansen bij lijken als er iemand doodgaat. Ze verliest haar naam en identiteit.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kinderarbeid. Er zijn er nog veel meer! Kinderarbeid moet stoppen, en om daartegen te strijden heb ik een campagneteam opgezet. Wij zijn de "Pink Dreams" en wij voeren campagne tegen kinderprositutie! Wil je ons helpen? Ga dan naar onze facebookpagina:
https://www.facebook.com/breakingnewspinkdreams. Like & share! Vergeet vooral niet onze video te bekijken en delen!

Strijd mee!

Bron afbeeldingen: www.breakingnewsproject.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten