vrijdag 6 september 2013

Van crush tot boyfriend-material

Je slaapt niet meer, je eet niet meer, je kan je niet meer concentreren in de les en er is maar één ding waar je aan kunt denken. Ja, hoor, het is weer zover: je bent verliefd! Je hebt overduidelijk alle symptomen van liefde met een hoofdletter L. Maar dit keer is het anders. Hij is niet de zoveelste jongen die je knap vindt of met wie je zoent tijdens het uitgaan, nee je vind hem écht leuk. Leuk leuk dus. En deze keer wil je het graag wat serieuzer aanpakken. Je ziet hem namelijk echt als potentieel vriendje. Maar hoe pak je dat aan?

Allereerst is het belangrijk om de jongen in kwestie wat beter te leren kennen. Je moet wel zeker zijn van je zaak voordat je je halsoverkop in een relatie gaat storten! Doe wat onderzoek, maar sla er niet in door. Eén keer per dag zijn facebook checken is oké, maar als dat het enige doel van je dag is, is het niet meer oké. Pas ook op dat je niet te snel over iemand oordeelt. Dat meisje met wie hij zo innig op de foto staat, kan ook gewoon zijn nichtje zijn.
Vraag eventueel ook (subtiel!) wat rond over hem. Wie zijn zijn vrienden, waar woont hij, en natuurlijk het belangrijkste, heeft hij een vriendin? Natuurlijk hoeft niet alles over hem jou te bevallen. Iedereen heeft zijn minpunten, jij ook, dus hij ook!


Als je zeker weet dat deze jongen wel eens the one zou kunnen zijn voor jou, kun je proberen hem beter te leren kennen. Spreek hem aan, lach naar hem, laat zien dat je interesse hebt! Probeer dit alles zo zelfverzekerd mogelijk te doen, ook al plas je bijna in je broek van de zenuwen.


Geef hem  ook de kans om op jouw geflirt in te gaan! Jongens hebben nu eenmaal een soort van oerinstinct, ze willen jagen. Als jij je voor hun voeten werpt is de lol er al snel vanaf, want dan hoeven ze geen moeite meer te doen voor jou. Klinkt heel cheesy, en dat is het ook, maar het schijnt te werken;).


Nu jullie contact hebben is het al iets makkelijker. Stuur hem een keer een leuk berichtje op whatsapp of facebook bijvoorbeeld. Is hij een beetje afwachtend? Dan is hij misschien verlegen. Probeer hem dan eerst beter te leren kennen op de vriendschappelijke manier. Dat schrikt namelijk minder af. Gaat alles helemaal goed tussen jullie? Vraag hem dan mee uit! Als hij dat nog niet gedaan heeft natuurlijk. Dit is super scary natuurlijk, maar als hij jou geflirt beantwoord, kun je er bijna zeker van zijn dat hij jou ook leuk vindt. En waarom zouden we wachten tot hij ons vraagt? We zijn toevallig hele zelfstandige vrouwen die dat durven;)Wil het ondanks alle pogingen niet lukken? Neem dan afstand. Het kan gebeuren dat hij niet hetzelfde voelt voor jou. Dat is natuurlijk niet leuk, maar ga niet stalken. Niemand zit op wanhopige berichten te wachten! Bovendien, en zo moet je maar denken, er zijn nog super veel jongens op deze aardbol (ja ook een voor jou!) en het is al super dapper dat je het geprobeerd hebt.

Tot slot, love is beautiful thing, en het is er voor iedereen!

Bron beeld: www.tumblr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten